Google
Dashofer Besplatne eNovine

nedjelja, 30. rujna 2007.



Ako na moru niste pravilno njegovali lice, s odmora ste se vjerojatno vratili u katastrofalnom izdanju. Trebate li SOS tretman njege, posegnite za nekom od čudesnih maski za lice.
Pod utjecajem sunca, vrućine i morske soli lice se s jedne strane proljepša, no s druge može izgubiti na vlažnosti i elastičnosti, pogotovo ako ga na moru ne njegujemo kako treba. Stoga nam je nakon povratka s mora nerijetko potreban intenzivan tretman njege koji će lice oporaviti i pokazati u punom sjaju. Pomoć možemo potražiti u beauty salonu, kod profesionalaca, ali mnogo toga možemo učiniti i sami uz pomoć sve djelotvornijih proizvoda kao što su peel of maske, flasteri, gelovi...

Postoje dvije osnovne grupe maski za lice: površinske maske za prvu pomoć, koje odmah poboljšavaju izgled kože, i dubinske maske, one koje prodiru dublje, poboljšavaju kvalitetu kože i imaju trajniji učinak. Učinak površinskih maski odmah je vidljiv jer sadrže velik postotak aktivnih tvari. Za razliku od krema, losiona i seruma za svakodnevnu njegu, koji postupno otpuštaju aktivne sastojke od kojih se većina ne topi u vodi već u ulju (sebumu kože), maske su topive u vodi i zato brzo djeluju, a koža potpuno upija sve njihove korisne sastojke. Ako želite brzo pomladiti kožu i zategnuti opušteno lice, površinske maske su odličan izbor iako imaju kratkotrajan učinak.
Ako pak imate mrlje na koži i želite učiniti nešto protiv toga, vaš će izbor biti maske dubinskog efekta. Takve maske sadrže aktivne sastojke koji osvježavaju kožu (biljni i morski ekstrakti, vitamini i oligoelementi), a katkad i tvari koje je izbjeljujuju. Ako vam je cilj prozračna, svijetla, zategnuta koža ujednačene boje, nanesite masku na čisto lice, ostavite da djeluje dvije do tri minute pa isperite. Maska se mora nanositi redovno barem dva mjeseca da bi rezultati bili trajniji.

Piling maske
Piling maske se odmah pri nanošenju na lice pretvaraju u tanak, elastičan film na koji se hvataju odumrle stanice kože. Maska pritom koži daje sastojke koji potiču njenu obnovu. Idealno za umornu kožu bez čvrstoće i sjaja.
Flasteri
Naveliko korišteni u medicinske svrhe, flasteri imaju puno prednosti u odnosu na druge proizvode za njegu lica. Njihova tehnologija omogućuje: postići visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, osigurati kontrolirano otpuštanje aktivnih sastojaka, poboljšati provođenje tretmana jer je uporaba laka i ugodna. U posljednjih nekoliko godina flasteri su se počeli primjenjivati i u kozmetici za lokaliziranu primjenu ograničenu isključivo na kožu. To je posebice uobičajeno u tretmanu područja oko očiju te kod uklanjanja različitih nepravilnosti s kože. U novije doba flaster se pojavljuje i u krutom rastvorljivom obliku. Ta nova generacija flastera dolazi u obliku prozirnog mikro-diska koji sadrži iznimno visoku koncentraciju aktivnih sastojaka. Uslijed djelovanja posebnog rastvora flaster se trenutno rastapa na licu ne ostavljajući talog te potpuno otpušta aktivne sastojke koje sadrži.
Gelovi
Maske za osjetljivu, nadraženu kožu posutu mrljama, suhu kožu i onu sklonu alergijama obično su maske bogate kremaste strukture ili u obliku prozirnih gelova. Osim što koži vraćaju mekoću, ponovno će joj podariti i vlažnost te ujednačenu, zdravu, ružičastu boju.
Hidratacija
Hidratantne maske bit će vaš izbor kad vam je koža suha, napeta, kada svrbi i crveni se bez razloga. Ovakva vrsta maske sadrži hidrantne sastojke otopljene u baznom ulju koji onemogućuju dehidraciju kože.

Nema komentara: